un proiect Color Mind

Curs de formare în Interviu Motivațional – 2021

Clinica Color Mind organizează, împreună cu Asociația Catharsis, un nou curs de formare în Interviu Motivațional

Formatorii acestui curs sunt psih. Ana Maria Moldovan și dr. Gabriel Cicu, membrii fondatori ai Grupului Român pentru Interviu Motivațional și singurii membrii MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers) din România.

Cei doi vă vor sprijini în înțelegerea și implementarea practicii IM-ului, oferindu-vă instrumentele teoretice, dar antrenând deopotrivă si abilitățile specifice.

 

Ce este Interviul Motivațional?

Interviul Motivațional reprezintă o formă de consiliere centrată pe persoană, orientată asupra unui scop bine definit, care presupune adesea schimbarea unui comportament prin stimularea motivației, privită ca motor esențial al funcționării umane. Această tehnică implică o arie largă de aplicabilitate, fiind utilizată în diferite forme de tratament pentru adicții și alte tulburări psihice, dar și în domeniul organizațional, în coaching, management sau în sfera educațională.

 

Despre noul curs de formare în Interviu Motivațional

Formarea se va desfășura în perioada aprilie – iulie 2021. Tinând cont de contextul actual, aceast curs va avea loc online. Cursul cuprinde trei teme principale, abordate de-a lungul a 60 ore de formare:

 

  1. PREGĂTIREA PENTRU SCHIMBARE – Stadiile schimbării, Ambivalență, Motivație (20 ore)
  2. INTERVIUL MOTIVAȚIONAL – Strategii de intervenție (20 ore)
  3. INTERVIUL MOTIVAȚIONAL – Practica IM și integrarea strategiilor de intervenție (20 ore)

 

Acest curs are avizul Colegiului Psihologilor din România și vor fi acordate 60 de credite CPR. Detalii despre structura cursului, calendar și participare găsiți în linkul de mai jos.

https://asociatiacatharsis.ro/articol_consiliere_personala_detalii.php?id_articol_consiliere=13

Meniu